Joikuoflife

Sinikka ja Helena kertovat, millaista on keikkatyö Joikussa

20.10.2021

Sinikka Valve ja Helena Hänninen ovat ystävykset, joita yhdistää työura lähihoitajina sekä aktiivinen elämäntyyli. Molemmat ovat jääneet ansaitulle eläkkeelle, Sinikka vuonna 2017 ja Helena kesällä 2020. Kumpikaan ei kuitenkaan malttanut jäädä laakereilleen lepäämään, vaan löysivät paikkansa joikulaisina sote-alan keikkatöissä.

Sinikka Valve (vas.) ja Helena Hänninen löysivät Joikusta itselleen sopivan tavan jatkaa työntekoa sote-alalla.

Mikä veti työelämään vielä eläkkeellä?

– Oltuani vuoden verran eläkkeellä ja kotona, huomasin olevani jokseenkin masentunut. Työ merkkaa minulle paljon ja on arvo itsessään. Eläkkeelle jäätyäni tuntui, kuin tärkeä arvo olisi otettu pois elämästäni, Sinikka kuvailee. 

Kuin tilauksesta oli lomamatkan aikana eteiseen tipahtanut Joiku of Lifen kirje, jossa kutsuttiin eläkeikäisiä hoitajia tutustumaan uudenlaiseen hyvinvointi- ja keikkayhteisöön. Sellaiseen, jossa saisi tehdä sote-alan keikkatöitä omin ehdoin ja osana lämminhenkistä porukkaa.

– En ollut itse osannut löytää mitään sopivaa toimintaa työn tilalle, mutta sitten tuli tämä Joiku ja se on ollut aivan ihanaa. Rekrytilaisuudessa tehtiin käsihoitoja, eikä vain kerrottu hoitoalan keikoista. Joiku tuntui heti kauhean kivalta.  

Hoitotyötä tutuissa paikoissa, omalla tahdilla 

Sinikka on tehnyt Joiku-keikkoja vain yhdessä kohteessa ja pitää siltä osin keikkatyön vakaudesta: tuttu työyhteisö itselle ja tuttu hoitaja tilaajalle on eduksi molemmille. Positiivisen kokemuksensa kannustamana hän päätti houkutella myös ystävänsä Helenan mukaan Joiku of Lifen hoitajarinkiin. Niinpä myös Helena ilmoittautui Joikun rekrytilaisuuteen, joita järjestetään useamman kerran vuodessa.  

Mikä Helenaa motivoi jatkamaan keikkamallilla hoitoalan töissä? 

– Eläkkeelle jäätyäni tuntui, että vielä tarvitsisi tehdä jotain. Vaikka minulla on myös vapaa-ajan harrastuksia ja hoidan lapsenlapsia, tuntuu silti mukavalta hoitaa yhä myös vanhuksia. On siinä tietenkin sekin kiva, että saa vähän ylimääräistä rahaa, Helena sanoo. 

Nyt Helena tekee hoitokeikkoja parina päivänä viikossa, eivätkä Sinikan ylistävät sanat Joikusta olleet turhat: myös Helena kokee talon omakseen. Helena kehuu erityisesti vapaa-ajan toimintaa, ihmisten ystävällisyyttä ja sitä, että aina voi soittaa. 

– Koskaan ei tunnu, että olisi tyhmiä kysymyksiä. Joikussa on asiat hoidettu tosi hyvin. 

Molemmilla on työpäivät vielä haastatteluviikolla edessä, kumpaisellakin omat aamuvuoronsa tutuissa hoitoyksiköissä. 

– Sehän tässä on ihana, että tämä on vapaaehtoista. Voin kieltäytyä, jos on jokin muu juttu, ettei hoitokeikka sillä kertaa sovi. Tämä on ihan erilaista kuin työelämä, Sinikka kehuu. 

Haluatko sinäkin joikulaiseksi? 

Hoitoalalta eläkkeelle jääneet ammattilaiset ovat tervetulleita osaksi yhteisöämme! Ilmoittaudu mukaan seuraavaan hemmottelu- ja infoiltapäiväämme: https://rekry.joikuoflife.fi/pages/tapahtuma

LUE MYÖS: 

Tyytyväiset joikulaiset – tutkitusti!